SÅ FICK EN REVISIONSFIRMA FLER NYKUNDSMÖTEN

En av de största revisionsfirmorna på den svenska marknaden med tjänster inom skatterådgivning och revision anlitar Online för att öka antalet möten med potentiella nya kunder. Det här är våra erfarenheter efter att under flera år ha gett dem fler nykundsmöten.

Utmaning

Att boka försäljningsmöten är tidskrävande. För ett företag som Onlines uppdragsgivare måste service till befintliga kunder alltid komma i första hand. Samtidigt finns ofta en ambition att växa. Revisionsfirman letade därför för ett par år sedan efter en partner som kunde förse deras revisorer med möten hos potentiella kunder.

Lösning

Online engagerade sitt kontor i Umeå för att på detta sätt skapa en lokal närvaro i Norrland. I samråd med revisionsfirman kontaktades olika företag och verksamheter i detta område. Målet: Att skapa nykundsmöten.

Så här gjorde vi

Antal bokade möten av Online är inte detsamma som värdefulla möten för uppdragsgivaren. För att möten verkligen blir värdefulla för den potentielle kunden och vår uppdragsgivare utförs aktiviteten enligt Onlines beprövade metod:

  • Mötesbokaren ringer med lokal förankring vilket resulterar i en lokal förankring i dialogen. För fysiska möten uppstod effekten att fler möten kunde bokas in under samma dag.
  • För att göra det så enkelt som möjligt för den potentielle kunden att ta beslut om ett möte presenteras tre fördelar med revisionsbolaget och varför ett möte är värt tiden att sätta av.
  • Bokning av möten sker inom några dagar efter telefonsamtalet. På så sätt sker en upprätthålls aktualitet och intresse för att träffa revisionsfirman. Utöver att bekräfta datum, tidpunkt och vilka som skulle träffas, sammanfattades även syftet och målsättningen med mötet.
  • Onlines mötesbokare får inte provision per bokat eller genomfört möte. Istället är det samma lön oavsett vilken framgång som varje samtal gav. Detta gör att bokaren tryggt och säkert kan lägga tid i varje samtal men även välja att avstå från att boka in ett möte som förmodligen inte skulle vara givande..

Resultat – ett flerårigt samarbete

Online började samarbetet med revisionsfirman för tre år sedan. Från att uppdraget bestod av några lokalkontor har uppdraget vuxit sig ut över den svenska marknaden. I genomsnitt bokar vi 17 % av alla genomförda samtal eller 0,70 bokade möten i timmen.

Läs mer om vår mötesbokningstjänst

keyboard_arrow_up