Därför är gemenskap nyckeln i vår företagskultur

“Insikten att teamwork är allt på alla nivåer, för alla – den är jätteviktig,” säger Janna Claesson.

Janna är HR-ansvarig på Online Sverige, men hon vet hur det är att komma som ny och relativt oerfaren försäljare till företaget. “Jag har jobbat direkt i produktionen med försäljning, jag har tränat upp nya medarbetare, och jag vet vilken vardag anställda möter. Jag tror det finns stora fördelar med att känna till det.”

Bland hennes första insikter, reflekterar Janna, var att om organisationen skulle satsa på HR så måste det kännas viktigt. “Vi måste tycka om människor, och vi måste vara intresserade av att lära känna dem,” förklarar hon. “Visst, jag är HR-ansvarig, men jag kan inte driva arbetet om vi inte gör det alla tillsammans i slutändan.”

Hennes filosofi återspeglas i mycket av Online Sveriges arbete, vilket präglas av en stor vikt vid gemenskap och möjligheten att ha kul på jobbet. I en bransch där många anställda har relativt ensidiga arbetsuppgifter emellanåt ligger Online Sverige ändå i ledningen vad gäller anställningstid. Det är mycket tack vare gemenskapen, tror Janna.

“Vi är en rolig organisation att vara en del av. Vi är unga i vårt mindset, ledare och chefer är sjysta, vi firar Halloween, vi delar bilder på saker vi bakat – det är en fin gemenskap, trots att vi nu befinner oss på distans på vissa håll, många jobbar hemifrån och i vissa fall är det länder emellan oss,” säger hon. “Vi har lyckats skapa en intern plattform som gör både att vi alla kan nå varandra och att vi har roligt ihop.”

Vikten av att känna sig delaktig och inflytelserik

Men gemenskap på en arbetsplats handlar givetvis om mer än Halloween-firande och bilder på bullar. Allra mest avgörande för många, menar Janna, är känslan av att verkligen få vara med och bygga företaget kloss för kloss varje dag. “Den feedback vi får är att man känner sig delaktig, att man faktiskt får vara med och påverka,” förklarar hon.

“En kollega sa till mig att hon kände att det här jobbet är så nära egenföretagandet man kan komma samtidigt som man ändå har tryggheten och blir omhändertagen som en anställd, för här känner man sig verkligen inflytelserik i sitt yrke. När den upplevelsen även sprider sig ut i organisationen kan vi verkligen göra framsteg tillsammans.”

Trygghet och kontinuitet i anställningen är viktigt och självklart, säger Janna, men det finns ändå något som gör gemenskapen på Online Sverige lite extra speciell. “Vi är seriösa. Vi brinner för det vi gör, och vi gör allt för att våra medarbetare ska trivas.”

 

Läs mer om oss här!

keyboard_arrow_up