’När jag var fem år hade jag en tydlig framtidsdröm: Jag skulle bli vaktmästare!’

På den här sidan presenterar vi några av våra medarbetare som får berätta lite om sig själva och sitt jobb. Här får du möta Janna, vår kreativa, lyhörda HR-chef.

Namn och titel:
Janna Claesson, HR (Human Resources)

Berätta med dina egna ord vad du gör på Online.
HR är ett brett ämne men jag skulle summera det med att jag arbetar med vår personalpolitik, utveckling och upprätthållande av rutiner i vår dagliga miljö samt planering av organisationen ur ett HR-perspektiv. 

Beskriv en typisk dag på jobbet.
Jag gillar just att dagarna kan vara väldigt olika. Vissa dagar sitter jag i digitala möten från mitt lilla hemmakontor. Andra dagar på kontoret blir det ofta bra samtal om allt från specifika ärenden i någons team till vilken tavla som är snyggast att hänga upp. Tungt och lätt i en skön blandning. Det arbetar riktiga doers i den här organisationen där vi gör och tar fram i princip allt själva. Vi lär oss det mesta längs vägen och bygger på vår egen erfarenhet istället för att anlita första bästa hjälp utifrån. Det är en rolig krydda – att idéer uttalat är så viktiga. Vi behöver bara inspirera oss till att komma på dem.

Vad inspirerar dig?
Jag inspireras av andra människor! Mina bästa upplevelser och framgångar och roligaste erfarenheter har skett i samband med andra människor, och det är den vetskapen som driver mig framåt – att vi kan ge och lära varandra saker. En person som ger andra energi och som är nyfiken på sin omgivning, det inspirerar mig.

Har du något roligt minne från Online som du kan dela med dig av?
Jag har många bra minnen. Jag minns till exempel vårt första stora digitala möte för några år sedan där 25 (mestadels) ovana och pirriga personer skulle ha en workshop tillsammans för att arbeta med vår värdegrund. Jag minns hur givande det var att arbeta på ett helt nytt sätt! Avståndet mellan oss blev lika oavsett om vi var i Sverige eller Storbritannien. Jag minns också en julfest där vi på några veckor förvandlade vår lagerlokal till en blinkande, glittrande festlokal för alla våra medarbetare. Vi dansade till 4 på morgonen.

Hur skulle dina kollegor beskriva dig med tre ord?
Jag hoppas att de skulle beskriva mig som förtroendegivande, kunnig på mitt och snäll. Jag kan inte lova, men jag hade blivit glad om de håller med.

Vad svarade ditt femåriga jag på frågan om vad du vill bli när du blir stor?
När jag var fem år hade jag en tydlig framtidsdröm: Jag skulle bli vaktmästare! Vi hade en vaktmästare i vårt område (shout-out till Peter!) som vi ofta träffade på när vi var ute och lekte. Han hade alltid tid att prata medan han fixade i rabatterna och skramlade med sin enorma nyckelknippa. Han verkade så glad och jag var säker på att hans arbete spelade en stor roll. Jag menar, han var ute i friska luften där all skojig lek fanns, han fixade och gjorde fint i området och han verkade ha nycklar till i princip hela världen – jag skulle absolut bli som Peter.

Berätta något om dig själv som du tror förvånar dina kollegor.
Jag brukar säga att jag har en sund work-life balance och när jag tänker efter gäller det även min personlighet. Jag känner mig trygg och respekterad som jag är och vill alltid vara respektfull och vänlig mot mina kollegor, även rolig och bjussig när det passar sig. Men det finns en till level som får stanna hemma när jag går till jobbet. Ungefär som att jag har vissa dofter i badrumsskåpet som jag använder när jag är ledig eller vid speciella tillfällen. Jag gillar balansen att kostymen åker av och på.

Du har en ledig dag utan måsten – vad gör du?
En ledig dag är jag med min familj. Vi åker på utflykt, fixar i trädgården eller bjuder in till middag och lek. Om min dotter får bestämma åker discolampan fram någon del av dagen, men det är inte mig emot.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att det är balanserat. Det är lätt och enkelt ibland och utmanande och utvecklande andra stunder. Kombinationen gör att det alltid finns kraft och energi där den behövs. Jag har också kollegor som jag har arbetat med i många år där vi har utvecklat ett fint samarbete. Vi lär av varandra, vilket gör det väldigt givande.

keyboard_arrow_up